maandag 7 maart 2011

Het verhaal

Het goede doel waarvoor ik heb gekozen heet Orange Babies. Orange babies is een organizatie die zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden (o.a. Zuid-Afrika) die geinfecteerd zijn met HIV helpt en ervoor probeert te zorgen dat hun ongeboren kindje niet per se ook geinfecteerd hoeft te zijn. Ook helpen ze medicijnen en onderdak te leveren voor mensen die hier mee te maken hebben.

In mijn novel wil ik een bepaalde hoofdpersoon laten zien, “Mosa” een jonge afrikaanse vrouw in verwachting en hoe zij zich zorgen maakt over haar ongeboren kind. Ze woont in een klein , warm afrikaans dorpje waar Orange babies net aan de gang is met hulp verlenen, ze is er nog niet helemaal van bewust dat er hulp voor haar is. Ze kijkt naar de spelende kinderen in het dorp en vraagt zich af of haar kindje die leeftijd van die kinderen zal behalen, of dat zij het zelf nog mee zal maken dat ze haar kind zo kan zien spelen. Want er zijn ook al zo veel geinfecteerde kinderen in het dorp. Gelukkig komt er een busje binnen rijden van Orange babies met artsen, medicijnen, en dozen vol met andere supplies waar Mosa geen idee van heeft wat het allemaal is. Iedereen in het dorp is nieuwschierig naar wat deze busjes betekenen maar ze voelen allemaal aan dat het iets positiefs is. Op dit punt in de graphic novel laat ik zien wat orange babies inhoudt en hoe ze geld inzamelen, door middel van kunst, dans en mode. Dus scene’s , met kunstenaars en catwalk modellen. Mosa realiseert dat er eindelijk hoop is en zodra de post van de Orange babies opgezet loopt ze binnen en praat met een vriendelijke arts en gaat zitten om geholpen te worden.

In mijn novel wil ik niet echt spreekwolkjes laten zien, dus de karakters praten niet in het verhaal. Er is meer een soort van “narrarator” die het verhaal voor hun verteld. Het is dus een meer educatieve novel waar bij de beelden genoeg zeggen over hoe de karakters zich voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten